Vuxenboendet

SOLSTRIMMAS VUXENBOENDE är ett gruppboende för yngre vuxna med funktionsnedsättning/hinder/variation, personkretstillhörighet § 1:1 LSS, i behov av omsorg och gemenskap. I skapande kombination mellan LSS-lagens rätt till stöd och hjälp och den antroposofiskt socialterapeutiska helhetssynen på  människan. Fyra platser.

Norge mm 069

BOENDET LIGGER LUGNT LANTLIGT BELÄGET i samlad bebyggelse nära sjön Sillens norra strand, med stor uppvuxen tomt och frodig grönska, (och några smådjur höns och katter som skapar liv och rörelse) Tyvärr har vi inga djur för tillfället!. Den stora tomten ger möjligheter till både uteaktivitet och kreativitet – där den som så önskar kan ha ett eget trädgårdsland (eller ta del i djurens omvårdnad).

Verksamheten har utöver detta tillgång till en ”minibuss” – som utnyttjas flitigt – för utflykter i skog och mark, samt kulturella upplevelser av de mest skilda slag.

Gruppboende enligt § 9:9 LSS  norge-mm-036

  •  Bostaden skall vara fullvärdig
  • Skall vara den boendes privata och permanenta hem
  • Bostaden skall inte ha en institutionell prägel
  • Insatsen ska tillförsäkra den enskilde goda levnadsvillkor

SOLSTRIMMAS VUXENBOENDE  är här lägenheter med kombinerat kök och vardagsrum, stort sovrum och eget badrum. Omsorgsfullt utformade, ljusa och ombonade i företrädesvis naturmaterial.

dscn0946

LÄGENHETERNA ÄR DE BOENDES HEM där de kan skapa sin egen hemmiljö och känna sig som självständiga individer, med möjlighet till stöd och hjälp av alla de i ett hem förekommande arbetsuppgifterna.

  • Att kunna leva som andra.
  • Ska vara av god kvalitet
  • Ska vara grundad på respekt för den enskildes självbestämmanderätt och integritet

I nära anslutning till lägenheterna finns allrummet som är den största gemenskapsplatsen. Där medveten miljögestaltning är till grund för trygghet och trivsel. I öppen planlösning finns där gemensamt kök, matplats, braskamin och vardagsrumssoffa. Här är mys framför brasan, måltider, högläsning och samtal i soffan, firande av gemensamma fester som födelsedagar och årshögtider mm. möjligt.

norge-mm-100

DE BOENDES TRYGGHET sörjer medarbetarna för, samt omsorg och individuella omvårdnadsbehov.
I gruppbostadens medarbetarrum finns bemanning under nätterna. I grannfastigheten bor föreståndaren (med också ansvaret för djurhållningen).

  • Tillgång till gemensam service och fast personal dygnet runt.

dsc_0281

dscn0956

LANTLIGT MEN ÄNDÅ NÄRA                                                                                                    Närmaste busshållplats ligger 400 meter från Solstrimmas Vuxenboende med förbindelser till Gnesta, Mölnbo, Järna, Södertälje, Vagnhärad och Trosa. Samt 1,5 km till matmarknad, pizzeria och bensinstation mm. Verksamheten ligger inom Södertälje kommun, men med ett avstånd på endast 3,5 km till Gnesta centrum med affärer, bibliotek, pendel- och fjärrtågsstation mm.

Se info och ledig plats i LSS-guiden

Verksamheten ansluten till Individuellt Liv i Gemenskap ILG och Nordiska Förbundet för Läkepedagogik och Socialterapi samt Famna Riksorganisationen för
idéburen välfärd